Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti proaste pentru viitorii studenţi la Universitatea Bucureşti: Taxe mai mari cu 55% la Facultatea de Drept

facultatea de drept

Consiliul de Administrație al Universității București a aprobat marţi, 17 martie, majorarea taxelor pentru studiile de licenţă la Facultatea de Drept cu nu mai puţin de 55%.

Studenţii care se vor înscrie în toamna anului 2020 vor plăti o taxă de 5450 de lei, cu 55% mai mult faţă de taxa de 3500 percepută în prezent. Persoanele care au deja statut de student la Facultatea de Drept vor plăti o taxă majorată cu rata inflaţiei, de la 3500 de lei la 4000 de lei.

Conducerea Universităţii Bucureşti a respins propunerile de majorare a taxelor pentru masterat şi doctorat. Facultatea de Drept a propus pentru cele două forme de învăţământ o majorare cu 200%. Pentru programul de nivel masterat, majorarea propusă era de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%. Pentru programul de nivel doctorat, majorarea propusă era de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

Facultatea de Drept trebuie să formuleze alte propuneri de taxe pentru masterat şi doctorat. După validarea în Consiliul de Administraţie a Universităţii Bucureşti, decizia finală urmează să fie luată de Senatul Universităţii.

Propunerile de majorare a taxelor au fost criticate dur în ultimele zile de Asociaţia Studenţilor la Drept, dar şi de foşti studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, printre care şi fostul premier Victor Ponta. Taxele propuse pentru masterat şi doctorat depăşeau nivelul unor taxe similare de la universităţi de top din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.