Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești uriașe pentru milioane de români: intră banii pe cardurile Sprijin pentru România/ Cum verifici soldul cardului

Inquam Photos/ Octav Ganea
voucher card sprijin pentru Romania

Peste 2,5 milioane de români vor primi, în cursul acestei săptămâni, banii care intră pe cardurile ”Sprijin pentru România”. Aceste carduri vor fi alimentate de către Guvern cu suma de 250 de lei.

Acești bani pot fi utilizați pentru a cumpăra alimente sau alte lucruri necesare în locuință.

În România sunt peste 2,5 milioane de români care au o situație materială mai dificilă și vor primi acești bani.

UPDATE 7 august 2023: ministrul de Finanțe confirmă faptul că banii vor fi virați

”Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care prețul produselor de bază scade, în medie, cu 25%.

Astfel, măsurile agregate de susținere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziție aceleași produse, dar la un preț mai mic.

Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede.

Programul «Sprijin pentru România» funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene asigură o nouă tranșă în valoare de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile cu încă 250 lei.

De acest ajutor, acordat o dată la 2 luni, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

De la începutul programului și până în până în prezent, au fost virate către beneficiari alte 7 tranșe aferente ajutoarelor de 250 de lei.”.

Cum afli soldul cardului ”Sprijin pentru România”

Pentru a verifica soldul de pe cardul social tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația UP România, de pe Magazin Play. Cu ajutorul acesteia beneficiarii de carduri sociale pot afla rapid câți bani mai au în cont.

Pentru a activa această aplicație este necesar să introduceți datele personale, să setați un ID și o parolă.

De asemenea, pentru a afla soldul curent sau suma disponibilă pe cardurile sociale şi pentru alte informaţii, beneficiarii pot apela la Serviciul Clienţi al emitentului.Toate cardurile sociale sunt însoțite de pliante cu instrucțiuni de utilizare, inclusiv codul PIN, dar și detalii despre magazinele din care se pot face cumpărături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.