Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Via Transilvanica, traseu de excursii tematice care străbate 10 judeţe va fi deschis oficial în data de 8 octombrie

infooradea.ro
romania turism romania

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie. Inaugurarea oficială va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, în cadrul unui eveniment la care vor participa susţinătorii cestui proiect.

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distantă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil, informează News.ro.

Traseul de lungă distanţă este destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, traversează 7 regiuni cultural-istorice din România şi va fi inaugurat în data de 8 octombrie în cadrul unui eveniment va avea loc în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Proiectul a fost dezvoltat de organizaţia Tăşuleasa Social, ONG cu sediul în Pasul Tihuţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud, care desfăşoară acţiuni cu caracter educaţional, social, de mediu, cultural.

„Lansarea proiectului Via Transilvanica a fost făcută în 2018, iar de atunci peste 10.000 de voluntari au fost implicaţi, 107 unităţi administrative teritoriale, 400 comunităţi şi 10 judeţe străbătute şi 1.400 borne amplasate. (...) Este un traseu de drumeţii tematice din România, cu o lungime totală de 1.400 de kilometri ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei şi Banatului montan”, transmit oficialii acestui proiect, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

“În ultimii ani, pe toţi ne-a confiscat proiectul Via Transilvanica, până aproape de epuizare. Când am pornit la drum cu ideea acestui traseu, nu am avut habar până unde-l vom duce şi câţi vom rămâne întregi pe parcurs. Dar iată că a venit şi sfânta zi în care s-a montat şi ultima bornă, iar pe traseu se fac ultimele retuşuri, adică se mai repară din vandalisme. Alba Iulia ne aşteaptă în 8 octombrie să inaugurăm toată poteca”, a declarat Tibi Uşeriu, ambasador Via Transilvanica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.