Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Parlamentului European 'traduce' vizita lui Macron în România. Ce se află în spatele deciziei președintelui Franței

ioan mircea pascu

Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, comentează într-o postare pe Facebook informația conform căreia președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua o vizită în România pe 24 august, punctând că aceasta apare „imediat” după anunțarea a „două, trei achiziții mai importante” de armament din SUA.

„După anunțarea a doua, trei achiziții mai importante de armament din SUA, apare imediat anunțul privind o apropiată vizita a președintelui Macron in România. Brusc, Franța (care, altfel, se opune din răsputeri admiterii noastre in Schengen) își aduce aminte ca existam!?

In plus, președintele Macron discuta "probleme internaționale" cu președintele Trump ... Sa fi discutat si despre România, in aceasta convorbire? Posibil, ca prea s-au băgat tare aici americanii cu armamentelor lor ...

Rusia, reacția VIRULENTĂ după noile sancțiuni ale UE: Decizia este ilegală


"Cunoscătorii" stiu însă ca asemenea decizii privind achiziționarea de sisteme majore de armament se fac pe baza răspunsului la o întrebare cât se poate de simpla: cine va sari in ajutorul nostru, in cazul in care vom fi atacați? Fi-vor SUA, sau alta țara?

Pentru ca, odată cu achiziția vine si mentenanța, care trebuie sa fie similară cu a țării care se presupune ca ne va sari in ajutor! Altfel vor fi probleme mari de interoperabilitate, chiar in mijlocul unei crize.

O vedetă TV lansează un atac dur împotriva lui Mihai Tudose și a Olguței Vasilescu: 'Să vă fie rușine…'


Acesta a fost criteriul si in cazul deciziei de achiziționare a aparatelor F-16 si nu a celor produse de SAAB, sa spunem; căci era clar ca, in caz de necesitate, americanii, si nu suedezii, au cele mai mari șanse sa ne vina in ajutor.

La fel judeca si alții, de pilda japonezii, care, între avioanele americane si cele europene, au decis sa le achiziționeze pe primele, căci era clar ca americanii, si nu europenii, le vor sari in ajutor in caz de nevoie!?

In plus, in cazul nostru, se mai adaugă încă un factor, si anume Rusia, adică țara care a lansat cele mai multe amenințări publice la adresa noastră de câtva timp încoace; cu cât atitudinea europenilor este mai ambigua fata de Rusia, cu atât încrederea in ei se diminuează corespunzător (in cazul actual al SUA, diferența este ca establishment-ul continua sa fie circumspect in raport cu Rusia).”, scrie Mircea Pașcu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.