Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Senatului, urmărit penal pentru FALS și UZ de FALS

Niciun dosar nu este mai periculos decât cel al colegilor de partid, cam așa spune o vorbă politică dâmbovițeană. Vicepreședintele Senatului din partea PNL, Iulia Scântei, este urmărită penal de procurori, după o plângere în instanță a unui coleg de partid.

Citește și: HAOS total în PNL: Plângeri penale între colegii de partid/ DOCUMENT

La solicitarea procurorilor, Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat redeschiderea urmăririi penale împotriva Iuliei Scântei, sub acuzația de fals și uz de fals în declarații.

Fostul prefect al Iașiului, liberalul Dragomir Tomașeschi, a reclamat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație nereguli în ceea ce privește statutul de membru PNL al senatoarei Iulia Scântei. Aceasta s-ar fi folosit de o declaraţie falsă pentru a candida din partea PNL la alegerile parlamentare. După o clasare iniţială a dosarului, Tomaşeschi a contestat soluţia, iar procurorii au reînceput urmărirea penală faţă de senatoarea Scântei.

Dragomir Tomaşeschi susţine că Iulia Scântei a dat o declaraţie pe propria răspundere că este membru PNL înainte ca acest lucru să fie oficial. Mai mult, validarea sa în calitatea de membru ar fi fost făcută nestatutar. În ciuda faptului că Tomaşeschi a contestat mandatul de senator al colegei sale de partid, Iulia Scântei a fost validată în Parlament. În ordonanţa de începere a urmăririi penale, procurorul afirmă că se impune audierea liderilor PNL Iaşi şi verificarea mai multor documente. Senatoarea Iulia Scântei a fost deja audiată în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.