Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Kelemen Hunor răspunde criticilor elevilor: 'Nu am încălcat o promisiune'

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor declară că decizia de eliminare a gratuității pe tren pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile continuă la ministerele de resort.

Kelemen Hunor răspunde la RFI criticilor studenților, în legătură cu eliminarea gratuității la călătoriile cu trenul: „Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație. Ordonanța de Urgență nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură și mai este loc de discuții, în continuare".

'To SIIJ, or not to SIIJ' - CSM poate da primul semnal de independență față de clasa politică

„Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuția", spune vicepremierul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri o reducere de 50% la transportul feroviar pentru studenți și a spus că nu vede aici „un capăt de țară”, în contextul în care aproape nicio țară nu oferă gratuitate. Declarația a venit după ce liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.