Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Ionuţ Mişa, întrevedere cu delegaţia BERD

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu conferinta vaccinare

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), potrivit unui comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO.

Cu acest prilej, vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a comunicat reprezentanților BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenționează să le ia în special pentru transparentizarea sistemului de licitații, dar și în privința unei eventuale modificări a legislației, astfel încât instituțiile finanțatoare internaționale să poată participa la licitațiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderență în domeniul infrastructurii.

”România are proiecte blocate de peste 3-5 ani și a devenit o tradiție a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD și a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitație și legislația din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă.“, a afirmat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanțelor, viceprim-ministrul Ion Marcel Ciolacu a precizat că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală și va fi transmisă spre consultare partenerilor internaționali.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a solicitat reprezentanților BERD o reevaluare a dobânzilor și a condițiilor de acordare a creditelor pentru România.

Reprezentanții BERD au exprimat dorința de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieței de capital și în cel al infrastucturii, dar și de a finanța proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigațiilor sau al turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.