Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Paul Stănescu va conduce delegaţia României la Summitul '16+1' de la Budapesta

Inquam Photos / Octav Ganea
Paul Stanescu

Vicepremierul Paul Stănescu va conduce delegaţia guvernamentală care va reprezenta România la cel de-al VI-lea Summit al şefilor de guvern din statele Europei Centrale şi de Est şi Republica Populară Chineză (formatul de cooperare "16+1"), care se va desfăşura luni la Budapesta. 

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, remis AGERPRES, dezbaterile din cadrul Summitului au ca temă centrală cooperarea economică, financiară şi comercială - dimensiuni relevante atât pentru formatul "16+1", cât şi pentru iniţiativa "Noilor Drumuri ale Mătăsii" ("Belt and Road Initiative") - promovată de China pentru dezvoltarea conectivităţii între Asia, Europa şi Africa. 

Summitul va fi precedat de un Forum economic, comercial şi financiar, la care vor participa şi reprezentanţi ai mediului de afaceri român. 

Sursa citată precizează că Summitul de la Budapesta din 27 noiembrie va avea şi o componentă aniversară, marcând împlinirea a cinci ani de la lansarea oficială a formatului "16+1 cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la Varşovia. 

Statele europene participante la formatul '16+1' sunt: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Ungaria. 11 dintre statele participante sunt şi state membre UE. 

România a găzduit, în 2013, o reuniune a şefilor de guvern 16+1. De asemenea, a lansat un nou mecanism de cooperare în domeniul energiei - Centrul de Dialog şi Cooperare în Domeniul Proiectelor Energetice. Anul acesta, pe 14 iulie, România a găzduit Dialogul partidelor politice China - ţările Europei Centrale şi de Est, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.