Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan a IZBUCNIT cu acuzații: SJU Deva nu a accesat fonduri europene pentru a cumpăra dotări necesare pandemiei

Guvern
Raluca Turcan

Izbucnire a vicepremierului Raluca Turcan, pe tema accesării fondurilor europene. Vicepremierul a declarat, marţi, la Deva, că pentru Guvernul Ludovic Orban, dezvoltarea nu are culoare politică şi că este de neiertat faptul că Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţie 700 milioane de euro la nivel naţional pentru a fi decontată achiziţionarea de aparatură în lupta anti COVID, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu ar fi făcut niciun demers, conform Agerpres.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la INS: PIB-ul României a SCĂZUT drastic în trimestrul al doilea

"Pentru Guvernul Orban, dezvoltarea nu are culoare politică şi lucrul acesta vreau să îl înţeleagă toţi. De aceea am spus că este de neiertat faptul că Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţie 700 milioane de euro la nivel naţional pentru a fi decontată achiziţionarea de aparatură să se lupte cu COVID-ul şi să apere sănătatea, iar acest spital nu a făcut niciun demers şi nu a mişcat niciun deget. Aceşti bani nu au culoare politică şi în toate judeţele am atras atenţia autorităţilor locale să folosească această oportunitate pentru că este vorba de viaţa oamenilor din comunităţile lor", a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

Vicepremierul a răspuns astfel unor întrebări referitoare la existenţa unor blocaje de la nivelul Ministerului Sănătăţii în privinţa achitării unor facturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, patronat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Turcan a precizat că nu există nicio reţinere din partea Guvernului Orban de a ajuta fiecare judeţ, indiferent ce culoare politică au preşedinţii de consilii judeţene. Ea a arătat că dacă ar fi existat un astfel de blocaj, atunci nu s-ar fi plătit şomajul tehnic pentru 20.000 de angajaţi din judeţul Hunedoara şi nici 450 de companii din acest judeţ nu ar fi acces la creditare.

Raluca Turcan a precizat că Guvernul Orban este o garanţie pentru dezvoltare şi folosirea oportunităţii numită fonduri europene.

"Lucrul acesta s-a văzut în miliardul de euro pe care Guvernul Orban l-a pus la dispoziţie astfel încât România să se conecteze la reţeaua de gaze. Şi în loc de 30% populaţie conectată la reţeaua de gaze, să ajungem la 70% populaţie care să fie racordată la reţeaua naţională de gaze", a mai susţinut Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au avut, marţi, la Deva, o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene, pe tema investiţiilor publice şi private din fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.