Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan, apel după ce Iohannis a preluat oficial noul mandat: 'Dragi români de oriunde aţi fi, haideţi să facem România bine!'

raluca turcan

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că anul 2019 trebuie să rămână ”anul de cotitură în istoria noastră”, iar ziua de 21 decembrie – în care preşedintele Klaus Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat – trebuie să fie ”ziua renaşterii noastre naţionale”. ”Dragi români de oriunde aţi fi, haideţi să facem România bine!”, a scris Turcan pe Facebook.

”De astăzi începe al doilea mandat al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Preşedintele pe care l-au ales românii în număr atât de mare ne-a chemat pe toţi să facem un legământ unii faţă de ceilalţi. Să facem un legământ că ne vom sprijini unii pe ceilalţi, că vom fi uniţi, oriunde ne vom afla, pentru că suntem, de fapt, o mare familie. Suntem uniţi de dragostea de ţară şi dorim să o transformăm din temelii. Da, anul 2019 trebuie să rămână anul de cotitură în istoria noastră, iar ziua de 21 decembrie - ziua renaşterii noastre naţionale”, a scris, sâmbătă seară, Turcan pe Facebook.

Aceasta susţine că ”începem să reconstruim România normală, în care Justiţia să fie independentă şi în care instituţiile să lucreze pentru oameni”.

”Începem o nouă etapă şi trebuie ca fiecare dintre noi să-şi facă treaba conştiincios şi dedicat. Dragi români de oriunde aţi fi, haideţi să facem România bine”, a mai scris Turcan.

Carmen Dan, precizări după audierea-maraton de la DIICOT: 'Nu mă tem de nimic, pentru că nu am niciun motiv să mă tem'

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la ceremonia de depunere a jurământului pentru un nou mandat, că va fi preşedintele tuturor românilor. "Nu există mai multe Românii, ci o singură Românie care ne aparţine tuturor şi căreia îi aparţinem", a spus el. Şeful statului a mai spus că, dincolo de progresele evidente, "bilanţul ultimilor 30 de ani nu este satisfăcător şi este dezamăgitor în raport cu potenţialul ţării". Iohannis s-a adresat şi românilor din diaspora: ”Şi nouă ne este dor de voi şi vă aşteptăm cu drag acasă”.

Klaus Iohannis, reales pentru un nou mandat de cinci ani, a depus jurământul pentru al doilea mandat ca preşedinte într-o şedinţă solemnă a Plenului Parlamentului.

În sală au fost prezenţi fostul preşedinte Emil Constantinescu, premierul Ludovic Orban, miniştri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, reprezentanţi ai mai multor instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.