Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan: Consultațiile, acordate de medicii de familie fără folosirea fizică a cardului de sănătate

www.subiectiv.ro
card de sănătate

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, joi, după ședința de Guvern, că s-a stabilit ca toate consultațiile medicale date de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate să fie acordate fără a fi necesară folosirea fizică a cardului de sănătate, anunță MEDIAFAX.

„În domeniul sănătății, cele mai importante măsuri sunt legate de faptul că se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea cu prioritate a concediilor medicale acordate persoanelor aflate în carantină și persoanelor infectate cu COVID-19. Aceasta este o problemă care a apărut și care necesită rezolvare prin prelungirea măsurilor luate pe perioada stării de urgență. Consultațiile medicale acordate de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare. Se va putea face decontarea acestor servicii fără folosirea fizică a cardului de sănătate”, a spus Raluca Turcan.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Vicepremierul a adăugat că serviciile medicale și medicamentele pentru tratarea COVID-19 se acordă tuturor persoanelor de pe teritoriul României, atât celor cel asigurați, cât și celor neasigurați.

„În situație de creștere a nunmărului de spitalizări, de solicitare de servicii medical,e dacă va fi nevoie să suplim aceste sume, avem cadrul necesar să suplimentăm”, a mai spus Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.