Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Rusiei: 'Vom distruge armele sovietice transferate în Ucraina, înainte să fie folosite în luptă'

topwar.ru
razboi crab

Transferul de echipamente militare de producție sovietică și rusă către Ucraina reprezintă o încălcare a obligațiilor internaționale, Rusia urmând să distrugă acest echipament chiar înainte de a intra în zona de luptă, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov, potrivit agenției de presă Interfax.

„Diferite arme sunt asamblate, reparate, transferate Forțelor Armate ale Ucrainei, de asemenea piese de schimb. Vom distruge mai mult acest echipament înainte de a intra în contacte de luptă”, a declarat Borisov pentru Interfax, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

El a mai spus că echipamentele și armele occidentale care sunt capturate în Ucraina în timpul operațiunii militare speciale în desfășurare sunt transferate către instituții ruse specializate pentru studiu.

În același timp, el a spus că nu vede riscurile scurgerilor de tehnologii interne din cauza utilizării în Ucraina a unor astfel de arme noi.

Kievul a primit arme de fabricație sovietică în ultimele luni. Astfel, potrivit rapoartelor presei, Ucraina a primit un lot de avioane de atac Su-25 și elicoptere multifuncționale Mi-17 din Europa de Est. Prim-ministrul slovac Edward Heger a anunțat livrarea sistemelor de apărare antiaeriană S-300 la Kiev. Polonia a furnizat Ucrainei aproximativ 250 de tancuri T-72, lansatoare de rachete multiple Grad și obuziere autopropulsate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.