Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul și șeful SGG, ultimele necunoscute la PSD

PSD
PSD sigla

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, dupa validarea listei miniștrilor care vor intra în guvernul Nicolae Ciucă, ca nu s-a stabilit inca in partid numele vicepremierului si nici numele Secretarului General al Guvernului.

Legat de vicepremier, Ciolacu a spus că o să fie cu siguranta „un vicepremier cu portofoliu”. In carti sunt Sorin Grindeanu (Transporturi) si Gabriela Firea (Familie), ambii prim-vicepresedinti PSD. Liderul partidului a spus ca pana maine social-democratii vor lua decizia legata de persoana care va ocupa functia de vicepremier in cabinetul Ciuca.

  • "În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru. Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu", a afirmat, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD. Vicepremierul PSD va fi o persoană din lista de miniştri propuşi de social-democraţi, a indicat el.

Pentru functia de sef SGG, Ciolacu a zis ca numele trebuie discutat cu viitorul premier. Ciolacu a explicat ca o sa ii prezinte lui Ciuca mai multe propuneri pentru ca „trebuie sa fie o compatibilitate a premierului cu SGG” si „nu mergem pe fortari”. Secretar General al Guvernului este vehiculat Marian Neacșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.