Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Turcan, discuții cu experții BM: 'Reducerea abandonului școlar și promovarea bacalaureatului, prioritare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis, pe Facebook, după întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale, Fadia Saadah și Tatiana Proskuryakova, că instituția va oferi sprijin României pentru a atinge obiective ca reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

„Alături de Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației, și Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, am avut o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a precizat că două dintre obiectivele privind învățământul, discutate cu experții Băncii Mondiale, sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță de câte voturi mai are nevoie PSD pentru a trânti Guvernul / VIDEO

„Am discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune în derulare, Proiectului privind învățământul secundar (ROSE). Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro”, a subliniat ea.

Turcan a mai spus că sunt proiecte care pot duce la rezolvarea problemelor din domeniul Educației, făcând referire la inițiativele PNL „Școala după Școală” sau „Masa la Școală”.

„Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De aceea, inițiative PNL precum Școala după Școală și Masa la Școală în zonele cele mai vulnerabile pot face diferența”, a completat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.