Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen, mesaj pentru maghiarii din România

semjen_zsolt_lovon

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen le-a adresat felicitari etnicilor maghiari învingatori în alegerile locale desfasurate duminica în România, transmite luni MTI.

Vorbind cu ocazia încheierii programelor din acest an Korosi Csoma si Petofi Sandor, destinate sprijinirii etnicilor maghiari din afara tarii, vicepremierul ungar a afirmat ca peste 200 de maghiari au fost alesi primari în alegerile locale organizate duminica în România.

Oficialul de la Budapesta a facut o referire speciala la Uniunea Democrata a Maghiarilor din România (UDMR), care a câstigat posturile de primari în municipiile Miercurea Ciuc si Sfântu Gheorghe.

Victoria candidatilor UDMR este 'deosebit de importanta în conditiile sentimentelor antimaghiare brutale în crestere în România', a afirmat Zsolt Semjen, insistând ca etnici maghiari au fost 'hartuiti prin sistemul de justitie (românesc)'.

Autoritatile române 'i-au intimidat pe candidatii maghiari pentru a-i descuraja sa candideze în alegeri', a mai declarat vicepremierul Semjen, citat de MTI.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.