Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedinte ANRE: Consumatorii trebuie să înţeleagă faptul că eficienţă energetică nu înseamnă neapărat un sacrificiu

energie
"Am văzut că societatea românească reacţionează destul de vehement când ridici problematica eficienţei energetice. Poate că declanşează nişte amintiri nefaste din anii '80 când s-a raţionalizat consumul de energie. (...) Trebuie să punem accent pe campanii de conştientizare şi să explicam consumatorilor că eficienţa energetică nu este egală cu raţionalizarea. Este nevoie de eficienţă energetică tocmai pentru a evita raţionalizarea. Şi trebuie să înţeleagă consumatorii că eficienţa energetică nu înseamnă neapărat un sacrificiu sau un disconfort sau renunţarea la un anumit grad de confort", a spus Nagy-Bege, la evenimentul News.ro "Energy road-Energie la tine acasă".

El a subliniat că este mai uşor să fie redusă cererea decât să fie suplimentată oferta şi şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor veni cu măsuri consistente pentru promovarea eficienţei energetice.

"Este mai uşor să reduci cererea de energie decât să suplimentezi oferta. Şi sper să nu se piardă din vedere acest aspect şi să vedem în continuare şi nişte măsuri consistente din partea autorităţilor pentru promovarea eficienţei energetice. De altfel sunt deja anumite proiecte sau urmează să fie la Administraţia Fondului de Mediu sau la Ministerul Energiei, sau chiar şi la Ministerul Dezvoltării, pentru autorităţile publice. Trebuie să recunosc că Ordonanţa 27 (OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică n.r) nu stimulează deloc eficienţa energetică. În momentul în care vii cu măsura plafonării preţului, cei care beneficiază de această măsura nu sunt deloc stimulaţi să fie atenţi la eficienţă şi la reducerea consumului. Dar sper să nu se piardă din vedere importanţa acestui domeniu", a precizat oficialul ANRE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.