Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PPE: Eroarea lui Iohannis poate compromite fuziunea PNL-PDL

Anunțul a încins rău de tot spiritele în PDL, iar prim-vicepreședintele PDL și vicepreședinte al PPE, Anca Boagiu, susține că această eroare de exprimare ar putea compromite fuziunea. 

"Trebuie să înțelegem cu toții că o astfel de eroare, sper eu doar de exprimare, poate compromite o construcție politică de mare importanță pentru viitorul țării, o construcție politică dorită atât la nivel național, de românii de centru-dreapta, cât și în Europa, de marea familie politică PPE din care PDL face parte. În PPE nu se practică astfel de atitudini, principiile și valorile noastre fiind foarte clare.

Chiar președintele PPE Joseph Daul, în mesajul pe care l-a trimis PNL cu ocazia acestui Congres, și-a exprimat speranța, dorința și convingerea că PNL va respecta valorile și principiile populare. Nici nu vreau să comentez cum ar putea interpreta colegii mei din PPE această antepronunțare, un gest de lipsă de curtoazie față de principiile PPE", susține Anca Boagiu.

Anca Boagiu susține că în PDL nu se știa de vreun mandat avut de Klaus Iohannis, pentru a face acest anunț.

”Este un gest de minimă politețe ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respectă reciproc, să fie comunicate împreună, de comun acord, cu un mandat clar în spate și să nu lase impresia punerii partenerului în fașa faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu avem cunoștință să se fi stabilit sau mandatat cineva în ceea ce privește numele viitoarei fuziuni", afirmă Boagiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.