Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele columbian a DEMISIONAT din funcţie

Vicepreşedintele columbian German Vargas Lleras şi-a anunţat demisia din funcţie, un gest larg aşteptat, cel mai probabil pentru a se pregăti în vederea unei candidaturi la şefia statului în decembrie 2018, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În scrisoarea de demisie adresată miercuri Senatului, Vargas declară că nu s-a decis deocamdată dacă va candida la preşedinţie, însă părăseşte postul pentru a fi sigur că va fi eligibil pentru a intra în cursă în 2018. Demisia sa va deveni efectivă marţi, 21 martie.

Reacţia lui Tillerson după ce Trump a anunţat că taie bugetul Depatamentului de Stat

Preşedintele Juan Manuel Santos l-a desemnat în locul lui Vargas pe generalul Oscar Naranjo, fost şef al poliţiei naţionale între 2007-2012, a cărui numire mai trebuie validată de Congres. Santos a precizat că doreşte ca Naranjo să se ocupe de întărirea securităţii şi de lupta împotriva cultivării de coca.

Naranjo, în vârstă de 60 de ani, a făcut parte din echipa guvernamentală care a negociat timp de patru ani la Havana un acord de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), ce a pus capăt războiului civil de 52 de ani cu gherila comunistă.

Tot mai mulţi comentatori politici sunt de părere că German Vargas, 55 de ani, membru al partidului de centru-dreapta Cambio Radical, va candida la preşedinţie împotriva candidatului formaţiunii de guvernământ U a lui Santos.

Ca vicepreşedinte din 2014, Vargas s-a concentrat pe proiecte de infrastructură, promovând îmbunătăţirea reţelei rutiere şi construirea de locuinţe sociale.

El nu a criticat în mod public acordul de pace încheiat în 2016 de Santos cu FARC, însă, potrivi presei locale, este împotriva termenilor ce permit rebelilor să nu ajungă în detenţie şi să intre în politică.

S-a întâmplat chiar de ziua Ungariei. Un monument maghiar a fost VANDALIZAT la Madrid - FOTO

La fel ca Santos, Vargas provine dintr-una din cele mai puternice familii din Columbia. Unu din bunicii săi a fost ex-preşedintele Carlos Lleras Restrepo, iar unul din unchi, fostul candidat la preşedinţie Carlos Lleras de la Fuente.

În 2005 a scăpat nevătămat dintr-un atentat cu bombă la Bogota, atribuit de autorităţi gherilei FARC. În 2002 îşi pierduse însă mai multe degete ale mâinii stângi deschizând o scrisoare-capcană în biroul său parlamentar. În 2015, Vargas a suferit o operaţie de extirpare a unei tumori cerebrale benigne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.