Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Consiliului Federației a relatat ce acțiuni va trebui să întreprindă Rusia, în contextul situației din Afganistan

vestidinrusia.ro
Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a relatat ce acțiuni va trebui să întreprindă Rusia în lumina situației determinate de talibanii din Afganistan, relatează Vzgliad.

„În primul rând, trebuie să sporim eforturile diplomatice regionale. Acest lucru se aplică nu numai aliaților din ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă) și EAES (Uniunea Economică Eurasiatică), ci și tuturor structurilor și jucătorilor regionali – China, India, Pakistan și alții. Avem nevoie de o conduită unificată în oricare dintre scenariile posibile vizând evoluția evenimentelor din Afganistan. Astfel încât, orice guvern din această țară să aibă de-a face cu poziția consolidată a vecinilor săi și să fie interesat (politic, economic, etc.) să joace după reguli”, a scris senatorul pe Facebook.

De asemenea, potrivit acestuia, este necesar să se consolideze forțele de apărare de – a lungul liniei ODKB, astfel încât să nu apară nici măcar gândul unor posibile aventuri în țările vecine. „Acest lucru se aplică și cooperării în domeniul antiterorismului, combaterii traficului de droguri, precum și măsurilor de prevenire a influenței ideologice a radicalilor asupra populației din zonele adiacente”, a adăugat Kosaciov.

În plus, este necesar să se stabilească o cooperare internațională largă cu privire la problema afgană. «Președintele american [Joe] Biden a ordonat, în ajun, forțelor armate americane și comunității de informații să monitorizeze îndeaproape situația pentru a preveni creșterea terorismului în Afganistan. Cred că interesele noastre se suprapun aici – și nu numai cu America: instabilitatea din Afganistan amenință aproape toate țările lumii, luând în considerare posibila apariție aici a unei noi baze a terorismului internațional, precum și potențialele fluxuri de refugiați, în primul rând către Europa. Prin urmare, este necesar să se intensifice diplomația și cooperarea prin intermediul agențiilor de informații. Este timpul să aruncăm deoparte” jucăriile ” preferate ale Occidentului pe tema „confruntării democrațiilor și autoritarismului” și să ne ocupăm de amenințările reale», a scris senatorul.

Potrivit lui Kosaciov, principalul lucru este „revenirea ONU la această poveste”.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că, în mod oficial, forțele coaliției internaționale (citiți -americanii) au fost în Afganistan, în tot acest timp, sub mandatul ONU. Dar timp de două decenii, nu a existat nici un singur raport către ONU cu privire la punerea în aplicare a acestui mandat! Americanii au făcut ceea ce au vrut acolo și în conformitate cu propria lor înțelegere, nu cu cea colectivă a misiunii. Și iată rezultat. Și după ei, care au eșuat cu misiunea, obțin un rezultat penibil atât Afganistanul, cât și întreaga lume. Nu ar trebui să mai fie așa”, a concluzionat Kosaciov.

Duminică, a devenit cunoscut faptul că talibanii au intrat în capitala Afganistanului. Potrivit rapoartelor mass-media, comandamentul lor a dat ordin să se abțină de la violență și să lase liber pe oricine dorește să părăsească orașul. Diplomații ambasadei americane din Kabul au fost evacuați cu elicoptere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.