Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Federației Române de Rugby trage un semnal de alarmă: 'Ministerul Tineretului și Sportului umilește rugbyul!'

arhiva personala
Anton Pisaroglu

Anton Pisaroglu, vicepreședintele Federației Române de Rugby, afirmă că MTS umilește rugbyul, bugetul fiind de patru ori mai mic decât anul trecut, informează PRO SPORT. Alocarea bugetară pentru 2021 destinată Federației Române de Rugby stârnește critici severe din partea conducerii rugbyului românesc. „Nu e nici măcar un buget de supraviețuire, e un buget de desființare!”, a declarat vicepreședintele FRR, Anton Pisaroglu.

Nemulțumit de cei 2.6 milioane de lei pe care Ministerul Tineretului și Sportului îi propune Federației, Pisaroglu este de părere că rugbyul este desconsiderat la nivelul Guvernului și că nicio constrângere bugetară nu poate justifica amputarea atât de drastică a finanțării.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

„Sportivii, antrenorii și fanii rugbyului sunt pur și simplu umiliți prin această sumă. Ministerul Tineretului și Sportului umilește rugbyul și vrea să ne aducă în imposibilitatea de a mai face ceva pentru acest sport în România”, a afirmat Anton Pisaroglu.

El consideră că nimeni nu se poate aștepta la performanțe în aceste condiții și nici măcar la derularea normală a activităților în domeniul rugbyului. „Eu înțeleg că există constrângeri bugetare în toată România, dar văd totuși că bugetul de stat pentru acest an e mai mare decât cel de anul trecut. Deci bugetul țării e mai mare, dar bugetul pentru rugby e de patru ori mai mic. În mod evident, Ministerul Tineretului și Sportului pedepsește rugbyul”, a constatat vicepreședintele FRR.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Pisaroglu atrage atenția de asemenea asupra lipsei de viziune a Ministerului, arătând că Federația Română de Rugby va trebuie să renunțe la o serie de activități, ceea ce va afecta pe termen mediu și lung practicarea rugbyului în România.

Surse din cadrul Federației Române de Rugby au afirmat pentru jurnaliștii de la PRO SPORT că tăierea bugetului pentru rugby e o măsură de forță a Ministerului Tineretului și Sportului, nemulțumit de rezistența FRR la tentativa MTS de preluare a Stadionului „Arcul de Triumf” din București, care aparține rugbyului de peste 100 de ani.

De asemenea, Alin Petrache, președintele FRR, a vorbit despre conflictul cu MTS privind stadionul „Arcul de Triumf”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.