Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Mike Pence, avertisment pentru americani: 'Adevărul dur este că nu veţi fi în siguranţă în America lui Joe Biden'

Agerpres
Mike Pence

Vicepreşedintele Mike Pence a încheiat a treia seară a Convenţiei Naţionale Republicane cu un discurs în care i-a avertizat pe americani că democratul Joe Biden va duce ţara spre socialism şi declin dacă va fi votat preşedinte, relatează Reuters, conform news.ro.

Pence a spus că este crucială realegerea lui Donald Trump la Casa Albă pentru a păstra siguranţa şi economia Americii.

Atât vicepreşedintele, cât şi alţi republicani au descris scrutinul din 3 noiembrie dintre Trump şi Biden ca alegere între „lege şi ordine” şi fărădelege.

„Adevărul dur este că nu veţi fi în siguranţă în America lui Joe Biden”, a spus Pence în faţa susţinătorilor adunaţi la Fort McHenry din Baltimore (Maryland).

Însoţit de prima doamnă, Melania Trump, preşedintele Donald Trump a fost alături de Mike Pence pe scenă după ce acesta şi-a încheiat discursul, iar mulţimea a cerut „încă patru ani”.

Poliţia din Kenosha (Wisconsin) l-a împuşcat de mai multe ori în spate pe Jacob Blake, american de culoare în vârstă de 29 de ani. Incidentul de duminică a stârnit noi proteste şi violenţe. Marţi noapte, trei oameni au fost împuşcaţi, în timpul manifestaţiilor, de un adolescent. Doi dintre ei au murit. Înainte de discursul lui Pence, Trump a spus că va trimite forţe de ordine federale la Kenosha, în urma unei înţelegeri cu guvernatorul statului.

Trump joacă tare și își umilește adversarul. Anunță că va cere `test antidoping` înainte de dezbaterile cu Joe Biden

„Ca să fiu clar: violenţele trebuie să înceteze - fie în Minneapolis, Portland sau Kenosha”, a spus Pence. „Vom avea lege şi ordine pe străzile acestei ţări pentru fiecare american de orice rasă, credinţă şi culoare”.

Joe Biden a spus că a discutat cu familia lui Blake miercuri şi a cerut încetarea violenţelor, dar şi să fie făcută dreptate în acest caz şi a apărat dreptul la protest.

„Protestul faţă de brutalitate este un drept şi este absolut necesar, dar incendierea comunităţilor nu reprezintă protest. Este o violenţă inutilă”, a spus Biden într-o înregistrare video publicată online de echipa lui de campanie.

Pence a adus în discuţie ideea nefondată că Biden susţine activiştii care cer ca poliţia să nu mai fie finanţată. Biden respinge această abordare şi a promis că va investi 300 de milioane de dolari în granturi pentru angajarea mai multor agenţi care să fie instruiţi în vederea dezvoltării unor relaţii mai bune cu comunităţile.

Miercuri, la Convenţia Republicană, mai mulţi vorbitori au subliniat sprijinul arătat de Trump femeilor. Consiliera Kellyanne Conway, care a anunţat săptămâna aceasta că se retrage pentru a petrece mai mult timp cu familia, a spus că Trump i-a oferit un post influent în campania lui din 2016, apoi la Casa Albă.

„O femeie într-un post de conducere poate părea încă ceva nou. Nu este cazul preşedintelui Trump. Timp de decenii, el a avansat femeile în funcţii de conducere în afaceri şi în Guvern. Are încredere în noi şi ne consultă, respectă părerile noastre şi insistă că ne aflăm pe picior de egalitate cu bărbaţii”, a transmis Conway.

Donald Trump, candidatul republican la alegeri, îşi va livra discursul de acceptare în ultima seară a Convenţiei, joi.

În prezent, în sondaje, el se află în urma democratului Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.