DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, scrisoare pentru Grindeanu

Mihai Chirica

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, i-a transmis premierului Sorin Grindeanu o scrisoare prin care solicită sprijin pentru proiectele Iașului și ale Regiunii de Nord-Est. Totodată, primarul Iașului trage un semnal de alarmă cu privire la alocările bugetare pentru județul Iași. Scrisoarea este datată 7 februarie, notează ziaruldeiasi.ro.

Vezi şi: Klaus Iohannis nu CEDEAZĂ: Cere din nou DEMISIA Guvernului Grindeanu - VIDEO

„Credem că a venit vremea să sprijiniți fără ezitare toate proiectele locale și importante și să investiți masiv în infrastructura zonei, pentru a menține încrederea atât a membrilor de partid, cât și a tuturor românilor din această parte încercată de țară”, este un fragment din scrisoare.

Mihai Chirica i-a mai transmis lui Grindeanu că, în ultimii 27 de ani, Regiunea de Nord-Est și Iașul au avut de suferit în urma unei „condamnabile indiferențe a guvernanților de toate culorile politice”.

Vezi şi: ALERTĂ - Senatul dă un semnal către Piaţa Victoriei: a trecut OUG 14/2017

Textul scrisorii:

„Îndrăznim să vă transmitem această scrisoare într-un moment extrem de important pentru viitorul României și al partidului nostru, deopotrivă. Noi continuăm să credem în determinarea și puterea PSD de a dezvolta România!

Dar există pe harta UE o regiune economică – Regiunea de Nord-Est -, care este printre cele mai sărace zone ale întregului continent european. De asemenea, există în această regiune un județ – județul Iași -, a cărui administrație face, în pofida tuturor dificultăților, eforturi susținute pentru a asigura locuitorilor săi un trai decent. Din păcate, mai există, de 27 de ani, și o condamnabilă indiferență a guvernanților de toate culorile politice față de problemele majore ale acestei zone. Este un adevăr trist că aproape niciuna dintre promisiunile făcute regiunii noastre în campaniile electorale de către partidele câștigătoare nu a fost pusă ulterior în practică! Acesta, spun mulți dintre oamenii cu care vorbim, este motivul principal care stă la baza izolării și înapoierii economice a Regiunii de Nord-Est și a județului Iași!

De aceea, noi, primarii PSD din județul Iași, am decis să nu mai acceptăm acest tratament incorect și inechitabil la care suntem supuși de către administrația centrală. Am făcut eforturi foarte mari pentru a-i convinge pe oameni să îndrăznească să creadă în PSD și am și reușit. Am avut rezultate bune atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, dar plusul de încredere pe care l-am câștigat cu ajutorul, dar și pentru partidul nostru se poate risipi dacă nu suntem susținuți și dacă Guvernul nu implementează proiectele promise pentru regiune.

Vă rugăm, Domnul Prim-Ministru, să înțelegeți corect mesajul nostru: nu este vorba de un protest, ci doar de încercarea de a împlini cererile legitime ale sutelor de mii de locuitori ai județului nostru. Noi credem, Domnule Prim-Ministru, că Dumneavoastră puteți și doriți să demonstrați că ieșenii nu au fost păcăliți încă o dată! Ieșenii au votat PSD pentru că, așa cum i-am îndemnat, au îndrăznit să creadă în România, adică în dreptate socială, în prosperitate, într-o administrație realizată în beneficiul cetățeanului plătitor de taxe.

De aceea, credem că a venit vremea să sprijiniți fără ezitare toate proiectele locale și importante și să investiți masiv în infrastructura zonei, pentru a menține încrederea atât a membrilor de partid, cât și a tuturor românilor din această parte încercată de țară. Nu vrem avantaje suplimentare și beneficii nemeritate, ci o strategie, o viziune coerentă, un plan concret și realizabil care să ducă la dezvoltarea durabilă, prea mult întârziată, a Regiunii de Nord-Est. Municipiul Iași se schimbă în bine, exportând prosperitate și stabilitate comunelor limitrofe, dar, fără implicarea și ajutorul Guvernului condus de Domnia Voastră, zonele mai îndepărtate de Iași vor rămâne condamnate la sărăcie și izolare. Avem încredere, Domnule Prim-Ministru, că veți arăta că vă pasă!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.