Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Senatului, întâlnire cu ministrul de stat nigerian pentru Afaceri Externe

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Vicepreşedintele Senatului Laura-Iuliana Scântei a avut o întrevedere, joi, cu ministrul de stat în Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Nigeria, Khadija Bukar Abba Ibrahim, în cadrul vizitei pe care acesta o întreprinde în România. 

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis vineri AGERPRES, discuţiile au evidenţiat interesul reciproc pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv în plan parlamentar, în vederea dezvoltării cooperării bilaterale în domenii de interes comun, precum: educaţie, agricultură şi securitate. 

Cei doi oficiali au exprimat preocuparea pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea creşterii volumului şi diversificării conţinutului schimburilor comerciale între România şi Republica Federală Nigeria, având în vedere potenţialul încă neexplorat în acest domeniu al celor două ţări. 

Totodată, s-au evidenţiat rolul şi contribuţia pe care o pot avea comunităţile de oameni de afaceri asociaţi în sistemul camerelor de comerţ şi industrie din România şi Nigeria, precum şi importanţa reactivării camerelor bilaterale de comerţ existente în ambele ţări, precizează sursa citată. 

O temă importantă de discuţie a fost cooperarea în domeniul educaţiei, având în vedere şi numărul în creştere al tinerilor nigerieni înscrişi la diverse programe din cadrul învăţământului superior din România. Vicepreşedintele Senatului a subliniat în acest context importanţa politicilor orientate în sprijinul şcolarizării fetelor şi tinerelor femei ca mijloc al reducerii deficitului de participare în consolidarea democraţiei. Ea a menţionat utilitatea deosebită pe care politicile de incluziune a femeilor pe poziţii eligibile în procesul electoral o au în asigurarea coeziunii sociale şi promovarea reconcilierii, se arată în comunicat. 

Din delegaţia Republicii Federale Nigeria au mai făcut parte senatorul Bukar Abba Ibrahim şi Alex Enan Kefas, însărcinat cu afaceri ad interim în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.