Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele SUA dă asigurări: Articolul 5 din Tratatul NATO este 'o obligaţie sfântă'

wall street journal
biden davos

Vicepreşedintele în exerciţiu al SUA, Joe Biden, a declarat miercuri că angajamentul indestructibil al ţării sale faţă de toţi aliaţii din NATO 'este o obligaţie sfântă' şi nu trebuie pusă niciodată sub semnul întrebării, transmit EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

Pilonul cooperării transatlantice 'este angajamentul indestructibil al SUA cu toţi aliaţii noştri din NATO. Este o obligaţie sfântă pe care am adoptat-o şi orice atac împotriva unuia dintre aliaţii noştri este un atac împotriva tuturor', a declarat Biden, în ultimul său discurs în calitate de vicepreşedinte al SUA.

Citeşte şi: PANICĂ în centrul Italiei. Trei cutremure într-o singură oră au zguduit Roma - FOTO

NATO 'nu poate fi pusă niciodată sub semnul întrebării', a insistat Joe Biden, într-un moment în care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, consideră Alianţa Nord-Atlantică desuetă şi când Rusia foloseşte 'toate mijloacele' pentru a distruge ordinea liberală internaţională şi pentru a diviza Europa.

Fără a-l menţiona explicit pe Trump, Biden a avertizat cu privire la 'disponibilitatea periculoasă de a reveni la obtuzitate' în politică şi a spus că, de-a lungul istoriei, 'autocraţi şi demagogi periculoşi' au încercat să obţină capital politic de pe urma temerilor oamenilor.

'Apărarea ordinii liberale internaţionale implică faptul că trebuie să rezistăm forţelor dezintegrării europene şi să insistăm în continuare asupra unei Europe întregi, libere şi paşnice', a spus Joe Biden. 'Aceasta înseamnă să luptăm pentru Uniunea Europeană, una dintre cele mai vibrante şi mai semnificative instituţii de pe glob', a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.