Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul Bulgariei vrea expulzarea unui europarlamentar pentru că a participat la proteste faţă de intenţia Guvernului de a construi o pârtie de schi

scandal

Viceprim-ministrul Bulgariei, Valeri Simeonov, a semnat o declaraţie prin care se cere expulzarea lui Ska Keller, preşedintele grupului Verzilor în Parlamentul European, după ce a participat la proteste faţă de planul guvernului bulgar de a construi pârtii de schi pe un amplasament din patrimoniul UNESCO, scrie Politico.

Declaraţia, în care Keller este condamnată pentru că a intervenit în problemele interne ale Bulgariei, a fost redactată de Frontul Naţional pentru Salvarea Bulgariei, partidul naţionalist unde Simeonov este membru şi care face parte din coaliţia aflată la putere. Guvernul bulgar are în plan construirea unor pârtii de schi în Parcul Naţional Pirin din Bulgaria, o zonă protejată datorită prezenţei urşilor şi lupilor. Joi, Keller a condamnat acţiunile guvernului într-un discurs ţinut în timpul protestelor stradale.

Simeonov a făcut-o pe Keller „nebună” şi a spus că este o „jihadistă verde”. De asemenea, el a făcut apel către Ministerul de Externe să o declare pe Keller „persona non grata” în Bulgaria.

Mai mulţi oficiali ai Parlamentului au declarat că potenţiala expulzare a lui Keller ar putea distruge imaginea Bulgariei, ţară care momentan deţine preşedinţia Consiliului UE de la începutul lui ianuarie.

„Declaraţiile acestea sunt şocante şi nepotrivite pentru un vice prim-ministru” a spus Keller. „Sunt în politică de mulţi ani şi nu am mai auzit niciodată aşa ceva, atât în interiorul UE sau în afară”, a adăugat ea.

Proiectul guvernului a atras criticile mai multor ONG-uri, de asemenea, inclusiv Federaţiei Mondiale pentru Conservarea Faunei. Aceste organizaţii susţin că zona se află şi pe lista Natura 2000, o reţea a UE care asigură supravieţuirea speciilor pe cale de dispariţie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.