Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Anna Horvath și milionarul Zsolt Fodor, trimiși în judecată

ebihoreanul.ro
justitie

Curtea de Apel Cluj a înregistrat ieri dosarul penal cu numărul 1448/33/2016, în care sunt inculpați viceprimarul municipiului Cluj-Napoca din partea UDMR, Anna Horvath, și milionarul Zsolt Fodor pentru trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, informează clujust.ro. Calitatea de avocat a Annei Horvath a atras competența Curții de Apel.

Anna Horvath este acuzată că, în perioada februarie – mai 2016, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care omul de afaceri Zsolt Fodor avea interese economice. Este vorba de clădirea din Piaţa Muzeului, nr. 4, din Cluj este una care este inclusă în patrimoniul Ministerului Culturii, aceasta fiind cunoscută în Cluj Napoca ca Palatul Mikeş.

O nouă ALERTĂ la Ankara: Poliţia turcă a arestat un individ ÎNARMAT lângă Ambasada SUA

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire.

”Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Guvernul nou a primit binecuvântarea serviciilor. Semnele instalării unui guvern de lungă durată

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.”, susțin procurorii DNA.

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna ar fi promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice, precum un complex din zona Borhanci.

Anna Horvath se află sub control judiciar și nu-și poate exercita funcția de viceprimar.

Potrivit ediției din acest an al Topului 300 Cei mai bogați români, Silvia și Zsolt Fodor au o avere estimată între 22-24 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.