Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: 'De săptămâna viitoare vor circula tramvaie pe linia 5'

Agerpres
Stelian Bujduveanu

Tramvaiele pe linia 5 vor fi repuse în circulaţie pe 17 iunie, iar în primele zile se vor face probe şi linia va funcţiona cu tramvaie dotate cu posturi de comandă duble, la ambele capete, anunţă viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, potrivit Agerpres.

"De săptămâna viitoare vor circula tramvaie pe linia 5. Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap - care a fost utilizat pe linia 55 - şi îl mutăm pe linia 5. Începând cu data de 17 iunie. Tramvaiele vor circula pe tronsonul Ştefan cel Mare - Bd. Barbu Văcărescu - Pod Elvila - Bd. Aerogării, până la intersecţia cu Bd. Ficusului. Repunerea în circulaţie a tramvaielor pe linia 5 nu este o realizare, ci o formă de a ne cere scuze, ca administraţie, pentru blocajul creat în ultimii cinci ani", scrie viceprimarul, pe Facebook.

El menţionează că un an au durat formalităţile pentru deblocarea proiectului de execuţie a buclei de la capătul Bd. Aerogării, după alţi patru ani în care lucrările au fost blocate, "iar linia 5 s-a transformat în parcare fără plată". Bujduveanu subliniază că acest lucru este "inadmisibil" şi menţionează că le-a cerut directorilor STB, "sub sancţiunea demiterii din funcţie", asumarea unor termene clare pentru executarea lucrărilor de modernizare a liniei 5 de tramvaie. Astfel, pe 17 iunie se va repune în circulaţie tramvaiul pe linia 5.

"Prima etapă de probă (1-3 zile), deoarece siguranţa este pe primul loc. Linia va funcţiona cu tramvaie dotate cu posturi de comandă duble, la ambele capete. Pe data de 1 iulie 2022 încep săpăturile pentru refacerea buclei de la capătul Bulevardului Aerogării. Termenul asumat de execuţie este data de 1 decembrie 2022. În intervalul 15 iulie - 1 august 2022, STB va depune cererea de eliberare a autorizaţiei de construcţie pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a liniei 5, pe tronsonul Ştefan cel Mare - Bd. Barbu Văcărescu - Pod Elvila - Bd. Aerogării, până la intersecţia cu Bd. Ficusului. În intervalul 15 octombrie - 15 noiembrie este fixat termenul de începere a lucrărilor pentru refacerea în integralitate a liniei 5", precizează Bujduveanu.

Potrivit acestuia, între timp tramvaiul va circula pe linia 5. Lucrările se vor executa pe tronsoane, iar circulaţia tramvaiului va fi adaptată în funcţie de acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.