Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul sectorului 2 cere reglementarea parcărilor de reședință

dan cristian popescu

Problema locurilor de parcare din municipiul București este de notorietate. S-au încercat diverse variante de soluționare, în funcție de interesele administrațiilor locale care s-au perindat pe la primăriile sectoarelor capitalei, dar un proiect pe termen lung nu există încă.

Primăria sector 2, la inițiativa viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu, are în vedere un proiect care poate rezolva partial problema locurilor de parcare din sectorul 2.

La ultima ședință a Consiliului Local Sector 2 a fost votată propunerea viceprimarul Dan Cristian Popescu prin care se cere acordul Consiliul General al Municipiului București pentru ca locurile de parcare de reședință să fie folosite strict în scopul destinației stabilite prin dispozițiile legale.

Viceprimarul sectorulu 2 reclamă absența unei reglementări clare privind faptul că „parcarea de reședință este dedicată utilizării în mod exclusiv de către vehiculele de tip autoturism”. În lipsa acesteia, vehicule de tip rulotă, autorulotă, remorcă, vehicule care asigură servicii de tractare/remorcare de transport marfă și microbuze perturbă prin gabarit și manevrabilitate buna funcționare a parcării de reședință.

În momentul de față trebuie ca și Gabriela Firea să-și dorească acest lucru și să introducă în următoarea ședință a CGMB proiectul pentru modificarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului București și scoaterea vehiculelor neconforme din parcările de reședință.

Consiliul local sector 2, la inițiativa viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu, a votat indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru obiectivul de investiții „Parcare supraetajată pe 3 niveluri (2 niveluri acoperite și un nivel deschis)”, în aleea Dobrina. Practic, construcția acestui obiectiv cerut de locuitorii sectorului 2 a primit undă verde.

Infrastructura capitalei nu face față cererilor legitime venite din partea bucureștenilor care au nevoie de un loc de parcare. Fiecare administrație de sector în parte caută propriile soluții pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor. Astfel, la inițiativa viceprimarului liberal a mai fost aprobat un proiect care vizează infrastructura. 7 străzi din sectorul 2 vor beneficia de investiții în parcările de reședință.

În urma acestor proiecte, în sectorul 2 vor fi construite 500 de noi locuri de parcare.

În ultimii 10 ani, numărul autovehiculelor care circulă sau tranzitează capitala a crescut cu peste 25%, din care 96% sunt autoturisme. Tendința se menține și în următorii ani, prin urmare investițiile în infrastructură, cu precădere în parcările de reședință este vitală.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.