Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victime colaterale ale ofensivei ruse: voluntari umanitari străini au fost uciși într-un atac cu rachete în Ucraina

Facebook
razboi-soldati

Doi voluntari străini din Spania şi Canada au fost ucişi în estul Ucrainei, în urma unui bombardament care a lovit maşina în care se afla o echipă de patru persoane care lucra cu un ONG ucrainean, relatează Reuters şi Associated Press, conform news.ro.

Cei patru voluntari de la ONG-ul Road to Relief, care ajută la evacuarea răniţilor din zonele de pe front, au rămas blocaţi în dubă în momentul în care aceasta s-a răsturnat şi a luat foc după ce a fost lovită de obuze în apropiere de oraşul Ceasiv Iar, a precizat organizaţia pe pagina sa de Instagram.

Road to Relief a precizat că cetăţeanul canadian Anthony Ihnat a murit în urma atacului, în timp ce voluntarul medical german Ruben Mawick şi voluntarul suedez Johan Mathias Thyr au fost grav răniţi.

Road to Relief a adăugat că nu a putut da de urma celui de-al patrulea pasager al dubei, Emma Igual, o cetăţeană spaniolă care era directoarea organizaţiei.

Câteva ore mai târziu, ministrul spaniol de externe interimar José Manuel Albares a declarat presei spaniole că autorităţile de la Madrid au primit "confirmarea verbală" a morţii lui Igual, în vârstă de 32 de ani.

"Din nefericire, pot confirma că o rachetă a lovit vehiculul cu care se deplasa această lucrătoare spaniolă care lucra pentru un ONG umanitar în Ucraina. Avem confirmarea verbală a morţii ei", a declarat Albares, dar nu a dat numele lucrătoarei umanitare.

Voluntarii mergeau să evalueze nevoile civililor de la periferia oraşului Bahmut, a precizat Road to Relief.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.