Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele COVID-19 din Peru vor fi ajutate cu banii din reducerea salariilor preşedintelui şi miniştrilor

peru

Salariile preşedintelui peruan, Martin Vizcarra, ale miniştrilor săi şi ale altor înalţi responsabili vor fi reduse pentru a ajuta rudele angajaţilor din sistemul sanitar care au murit de COVID-19, informează un decret publicat joi, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Reducerile pe trei luni vor fi în procent de 15% din salariile care pornesc de la 20.000 de soli (5.820 de dolari) şi de 10% din cele care încep de la 15.000 de soli.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Joi, ţara înregistra peste 141.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 4.099 soldate cu decese, ceea ce face din Peru a doua cea mai afectată ţară de COVID-19 din America Latină după Brazilia, potrivit unui anunţ al ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Spre deosebire de Brazilia, Peru a răspuns agresiv la COVID-19, însă restricţiile nu au împiedicat răspândirea virusului în rândul populaţiei sărace, care locuieşte în zone aglomerate şi este obligată să iasă din case pentru a-şi câştiga existenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.