Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimizarea are picioare scurte - După judecători, și procurorii CSM o pun la punct pe Clotilde Armand

Inquam Photos
Clotilde Armand

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) reacționează la victimizarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce aceasta a fost inculpată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Procurorii din CSM demontează acuzațiile lansate de Clotilde Armand cu privire la instrumentarea dosarului în care este vizată. Recent, procurorul de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, primarul căpătănd oficial calitatea de inculpat. Următorul pas este trimitea în judecată.

„Referitor la alegațiile plasate în spațiul public de un primar de sector din Municipiul București, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împuternicește Biroul de informare publică și relații cu mass media să facă următoarele precizări:

1. Comunicatul emis astăzi, 13.03.2024, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost redactat tocmai pentru a sublinia lipsa de temeinicie a presupunerilor exprimate public de primarul de sector în ceea ce privește succesiunea unor procurori care conduc o anchetă penală în care domnia sa este cercetată.

2. Verificând conținutul comunicatului emis de parchet, prin aparatul tehnic propriu, Secția pentru procurori, unic administrator al carierei profesionale a procurorilor din România, este în măsură să confirme că mișcările de resurse umane din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au fost în concordanță cu dispozițiile legii în materie de transferuri, delegări și promovări.

Orice altă opinie pe această problemă reprezintă o speculație și este menită să creeze polemici pe care Secția pentru procurori nu este dispusă să le întrețină niciun moment.

Secția pentru procurori arată că legea procesual penală română prevede suficiente instrumente judiciare utile persoanelor cercetate, astfel încât dezbaterea publică pe dosare nepublice să fie evitată.

3. Așa cum s-a afirmat de vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii în intervenția publică avută la susținerea bilanțului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ancheta penală trebuie să se desfășoare exclusiv în cadrul procesual, iar dezbaterile pe fondul cauzelor exclusiv în fața instanțelor de judecată, orice alt cadru decât cele indicate neputând să genereze decât neînțelegeri”, transmite Secția pentru procurori a CSM.

Acuzațiile la adresa primarului Clotilde Armand

Potrivit Parchetului, din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada mai 2022 - august 2022, în calitate de primar al Sectorului 1, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziţiei nr.715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Clotilde Armand a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.