Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Alistar (CSM): 'Actuala CCR a de-stalinizat statul când patinase foarte grav'

radu tudor
victor alistar

Victor Alistar, reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, se arată preocupat de schimbarea de gardă care urmează să aibă loc la Curtea Constituțională. Acesta apreciază rolul jucat de CCR în ultimii ani și atrage atenția asupra unui posibil dezechilibru care s-ar putea instala la Curte.

„Acum pleacă din CCR trei profesioniști foarte buni (Morar, Pivniceru și Dorneanu, n.r.). CCR va continua să funcționeze. E o schimbare de macaz în CCR: nu există niciun avocat. În CCR trebuia să fie un echilibru între profesii. CCR trebuia echipată cu specializări. Buna reputație și înalta calificare profesională nu sunt cuantificabile. Filtrul numirilor la CCR este plenul camerelor Parlamentului. Numirile țin de rolul pe care CCR l-a jucat. Actuala CCR a de-stalinizat statul când patinase foarte grav.

Este de văzut cine va fi viitorul președinte CCR. Problema e că partidele au renunțat la școlile de cadre. În deciziile CCR poate exista reviriment de practică. E important cum Parlamentul va adopta legile securității naționale. Ordonanța Prună a trecut de parlament și a picat la CCR. Ca stat ne jucăm cu legislația doar ca să mai dăm unora pârghii”, a declarat Victor Alistar, în emisiunea OFF/OnThe Record, pe Aleph News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.