Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, despre dezbaterea lui Iohannis: Jurnaliștii care merg sunt sacrificați ai sorții! Seamănă a convocare! Eu nu m-aș fi dus sub nicio formă

ciutacu

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, susține că și în cazul în care ar fi primit invitație la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis nu s-ar fi dus pentru ”toată treaba pute”. Ciutacu a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că președintele Iohannis se teme să participe la o dezbatere serioasă și apreciază că selectarea unor jurnaliști, fără acordul prealabil al redacției, seamănă ”a convocare”.

Citește și: SURSE - Iohannis și Dăncilă mută liniile frontului: șeful de campanie al PNL vine cu informații din tabăra PSD

”O dată la mână, nu mi-am dorit nici măcar să moderez această dezbatere. Am anunțat de la bun început, încă dinainte să știm dacă cei doi vor face dezbatere, că în cazul în care postul la care prestez va fi solicitat să organizeze o dezbatere, nu mă interesează să o moderez. Nu mi-am dorit și nu-mi doresc absolut deloc să partip la șezătoarea lui Iohannis. Îmi este extrem de scârbă de toată povestea.

Nu, nu m-a contactat nimeni, niciodată și nici redacția nu a fost contactată în acest sens. Mi se pare absolut anormal, în condițiile în care tu vrei ca această dezbatere să ajungă la un public cât mai larg să nu se discute înainte și cu redacțiile, să le spui ce ai de gând și eventual să le soliciți să-și trimită reprezentanți. Avem niște jurnaliști care au fost chemați, fără niciun criteriu. Ți-i alegi cu mâna ta, pe ce criteriu, că sunt băieți buni, că te înjură mai puțin?

Bun, scoți toate motivele din lume să nu te întâlnești cu contracandidatul, dar o fi normal să nu contactezi moderatorii cu cea mai mare audiență? O luăm metodic, pe baza cifrelor publicate de Pagina de Media, în baza a ceea ce a dat, oficial, Kantar Media pe ultimele 6 luni și sunt trei oameni pe acel podium, iar ca să fiu modest nu încep cu mine: Andreea Crețulescu, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu.

Faptul că alege cu mâna niște jurnaliști, considerați mai puțin incomozi de către Administrația Prezidențială, asta denotă o frică absolut aiuritoare a unui personaj care se luptă cu ciuma roșie, se luptă cu toată lumea, dar o face în absență. Nu este în stare să se întâlnească cu niște jurnaliști care în ultimii ani au intervievat, vorbesc aici în numele meu, tot ceea ce înseamnă personalitate politică în țara asta. Să nu discuți cu oamenii ăștia, în contextul în care n-am auzit pe cineva să spună că am mușcat din el în cadrul unui interviu. Eu, Gâdea sau Crețuleasca, nu cred că avem astfel de acuzații.”, a declarat Ciutacu.

Victor Ciutacu susține că această selecție a jurnaliștilor ”seamănă a convocare”.

”Au fost aleși niște oameni extrem de convenabili, din varii motive, pentru că sunt convenabili, pentru că se așteaptă de la ei întrebări comode, nu știu care au fost criteriile.

Nici măcar oameni din zona doctrinară apropiată de Klaus Iohannis, oameni care sunt asumat împotriva PSD, nu au fost deranjați. Oameni precum Cătălin Tolontan, Ioana Ene Dogioiu etc. Pe Tapalagă l-au scăpat la conferința de presă a PNL și i-a pus singura întrebare care îi putea provoca stricăciuni președintelui.

Este o poveste puturoasă, care arată la 30 de ani de la abolirea comunismului cum este înțeleasă libertatea de exprimare în România. Asta arată halul în care a ajuns socitatea românească, când un lider politic se teme să dea piept cu jurnaliștii. Peștele de la cap se împute!

Un candidat la prezidențiale decide că actualul său contracandidat este prea precar intelectual și prea puțin democratic pentru a participa la o dezbatere, pe ce criterii a decis numai dumnealui știe.

Un președinte care a tăcut timp de 5 ani, un președinte care acum ne oferă doar sfidare, aroganță, dispreț!

Nu doresc să comentez despre colegii mei de breaslă, nici trecutul lor, nici reușitele profesionale, nici eventualul ruscac din spate. După părerea, jurnaliștii care se duc sunt niște sacrificați ai sorții, pentru că n-au cum să iasă bine dintr-o chestie ca asta, mai cu seamă pentru că seamănă a convocare.”, a spus Victor Ciutacu, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.