Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, după ce premierul a anunţat ajutoare derizorii pentru rudele victimelor de la 'Matei Balş': 'E o flegmă din fundul călcâielor'

F. P.
victor ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu, de la România TV, critică în termeni duri decizia Guvernului Cîţu de a acorda ajutoare de doar 5000 de lei pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

"Ciubucul de 5.000 lei pe cap de mort în incendiul de la Matei Balș, anunțat de Cîțu, e cea mai cinică și mai nesimțită acțiune a noii puteri. E o flegmă din fundul călcâielor pe funtea celor care și-au dus bolnavii la spital și i-au luat înapoi cărbuni la sac", scrie Ciutacu pe Facebook.

Familiile victimelor incendiului de la Institutul Național „Matei Balș” vor beneficia de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu, după ședința în care s-a aprobat hotărârea de guvern.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobat o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a spus Cîțu.

Ministerul Sănătății a fost informat, miercuri dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Este a 11-a victimă după tragedie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.