Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, după revocarea şefei DNA: 'Asta trebuie schimbat de acum încolo. În măsura în care cuiva îi și pasă de țara asta'

Victor Ciutacu mesaj

Jurnalistul Victor Ciutacu (România TV) afirmă că revocarea şefei DNA îl încurcă pe preşedintele Iohannis pentru că Laura Codruţa Kovesi ar putea să pună umărul la campania unui eventual adversar la prezidenţialele din 2019, cum ar Dacian Cioloş.

"A picat Kovesi. Opinia publică, profund divizată, oscilează în reacții de la satisfacție nedisimulată la disperare tembelă. Mulți își asumă victoria și o fac oportunist, la fel de mulți speră la o minune. Ambasadele tac adânc sau reacționează discret și politicos. Ca atunci când e să se aleagă praful. Cel mai șifonat iese Iohannis. Pentru că e în menghină. N-o halea pe Kovesi, dar îi era utilă. Executa inamicii și alerga pe același culoar politic, dar în spatele lui. Dovadă și reacțiile isterice ale sinusoidalilor săi susținători de nevoie. Bruma lui de capital de simpatic se mută către ea. Și asta-l încurcă terbil în perspectiva proximelor prezidențiale la care și-a anunțat intempestiv participarea într-un context de profundă inadecvare. Și dacă intră direct în arenă, și dacă doar pune umărul fățiș la susținerea altui candidat în schimbul unor promisiuni îndeplinibile postelectoral, Kovesi îl dezechilibrează pe oricum instabilul Iohannis. Iar Cioloș, produs de laborator extrem de util altora, deja rânjește a poftă", scrie Ciutacu pe blog.

Vezi şi: Beneficiile neștiute ale sucului de țelină: Cum îți poate schimba viața dacă îl bei regulat

Pe de altă parte, jurnalistul susţine că perioada "Kovesi" fost una neagră în istoria României. Ciutacu arată şi ce anume ar trebui să se schimbe odată cu revocarea şefei DNA.

"Kovesi nu că a fost demisă târziu, ci nu trebuia numită și punct. Epoca în care ea a împărățit cătușele, un experiment internațional malefic desfășurat pe o țară care n-avea nici o vină că mereu o sfârtecă puternicii zilei pe altarul intereselor proprii, va rămâne consemnată drept una dintre cele mai negre perioade ale istoriei. Și nu fiindcă în România n-ar exista corupție, ci pentru că, în numele și sub stindardul anticorupției, s-a procedat la una dintre cele mai ample operațiuni de epurare politică și de distrugere a capitalului autohton. Votul oamenilor a fost aruncat la coș. A condus politic și a mai făcut bani doar cine au vrut executanții oribilului plan. Cine nu corespundea intereselor era căutat la sertar. Asta trebuie schimbat de acum încolo. În măsura în care cuiva îi și pasă de țara asta. Dacă se rotesc doar cadrele de nădejde și se continuă bâlciul ăsta grotesc, cu fostele victime devenite torționari, o să se aleagă praful și pulberea", mai scrie Victor Ciutacu.

Vezi şi: Credeai că mănânci carne, ouă sau cartofi? Ce conțin de fapt produsele din restaurantele de tip fast-food .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.