Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu intră la rupere în scandalul Roșia Montană: Vom plăti cu vârf și îndesat despăgubiri!

Sursa FOTO: Arhiva personală
victor ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu se implică în procesul Roșia Montană!  România riscă să achite despăgubiri de de 6.7 miliarde de dolari fiindcă nu a acceptat exploatarea resurselor de aur din zonă. Vestea că acolo s-ar putea interveni cu cianuri i-a scos din minți nu numai pe cei care locuiesc în zonă, dar și pe mulți români de la orașe.

Mișcarea de rezistență a fost #rezist, care a organizat ample proteste de stradă

Ciutacu spune că România riscă să fie executată silit, lucru care ar fi dezastruos.

„Scandalul e aproape de epilog. O să avem de dat. Niște miliarde de dolari, între 2-3 și 5-6. De ce? De proști. Fiindcă ai noștri demnitari, ca brazii, au picat între scaune în războiul economic dintre miliardarii Steinmetz și Soros. Primul a vrut să exploateze aurul, al doilea i-a arătat că nu poate fără el. Pe banii noștri. Fiindcă nici unul dintre nevolnicii politruci care au concurat, prin inacțiune sau ticăloșie, la verdictul dărâmător de azi nu vine cu bani de-acasă.

Vom plăti despăgubiri cu vârf și îndesat

Dacă avem noroc în viață, nu ne execută silit canadienii și acceptă o eșalonare. Pe care o s-o plătim cu vârf și îndesat. De unde? Din începerea exploatării (cu zece ani mai târziu și tot cu cianuri, că altfel nu se poate) sau din împrumuturi externe cu dobânzi uriașe. Că nu stăm pe vreun munte de bani. În schimb, stăm pe cel puțin unul de aur și pe altul de cupru. De unde nu extragem. Că o ardem ecologist. Scoatem limba de foame, dar ținem zăcămintele neatinse, cică pentru protejarea mediului și prosperitatea generațiilor viitoare. Apărăm galeriile romane, gândacul croitor, liliecii, ursul brun, broscuțele verzi și bursucul veninos dând cu PET-ul în asfalt. Și tolerăm toți neghiobii care se cațără politic (și se îmbogățesc) pe sărăcirea întregii populații„, a mai spus Victor Ciutacu, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.