Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Micula l-a primit pe secretarul general al Comunităţii Sant'Egidio

MAE

Secretarul de stat Victor Micula l-a primit joi pe secretarul general al Comunităţii Sant'Egidio, Alberto Quattrucci, discuţiile vizând activitatea acesteia în România şi colaborarea cu statul român, precizează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe. În acest context a fost evocată organizarea la Bucureşti, în 1998, a întâlnirii internaţionale "Pacea este numele lui Dumnezeu: Dumnezeu, omul, popoarele".

"Oficialul român a exprimat aprecierea pentru atenţia deosebită acordată de Comunitatea Sant'Egidio dezvoltării relaţiilor cu România şi pentru activitatea de peste 20 de ani a Comunităţii în ţara noastră. Totodată, a remarcat activitatea pe care Comunitatea Sant'Egidio o desfăşoară la nivel internaţional în domeniile umanitar, social, educaţional, sanitar, în combaterea sărăciei şi ajutorarea persoanelor defavorizate", adaugă sursa citată, conform Agerpres.

Potrivit MAE, Comunitatea Sant'Egidio este o mişcare laică de inspiraţie catolică înfiinţată la Roma, în 1968, prezentă în peste 70 de state, de pe mai multe continente, la care aderă peste 60.000 de membri. A fost recunoscută de Consiliul Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociaţie internaţională de credincioşi de drept pontifical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.