Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu acuză Guvernul că ignoră creșterea prețurilor la energie: 'Consumatorul este prea slab în raport cu vânzătorii'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția asupra prețurilor tot mai mari din domeniul energiei. Negrescu a solicitat intervenția Comisiei Europene pentru evaluarea evoluției prețurilor.

„Am intrat într-o spirală a creșterii prețurilor în energie pe care guvernul o ignoră în vechea tradiție neoliberală.

Chiar dacă fiecare dintre noi începem să plătim mai scump curentul electric, carburantul și, pe viitor, gazul, în absența oricăror măsuri active de reglementare, control sau de sprijinire a investițiilor în domeniu, dreapta ne lasă să devenim prizonierii unei piețe prea puțin dezvoltate și în care consumatorul este prea slab în raport cu vânzătorii.

Două exemple clare sunt faptul că distribuitorii au cumpărat masiv curent din afara țării și faptul că în ultima perioadă nu s-au mai făcut investiții în noi capacități de producție locale.

De aceea, am solicitat astăzi intervenția Comisiei Europene pentru evaluarea evoluției prețurilor și identificarea unor măsuri active care pot stopa acest cerc vicios”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.