Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu anunţă că în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE vor fi organizate 250 de reuniuni în ţară şi 1.400 la Bruxelles

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat vineri, într-un interviu pentru Europa FM, că în timpul celor şase luni în care România va deţine Preşedinţia Consiliului UE vor fi organizate aproximativ 250 de reuniuni în ţară şi 1.400 la Bruxelles. "Vorbim de un efort naţional. De fapt, pentru a avea o Preşedinţie de succes, avem nevoie de toată lumea, avem nevoie de cei din sistemul public, dar avem nevoie de oameni să se implice. De aceea am căutat încă de la început să deschidem noi oportunităţi pentru ca orice om care îşi doreşte să poată participa la ceea ce înseamnă această Preşedinţie. Practic, timp de şase luni, România va deţine acest mandat şi vom organiza pe timpul celor şase luni aproximativ 250 de reuniuni în ţară, 1.400 la Bruxelles. Vorbim de 1.500 de experţi, de funcţionari care vor fi implicaţi în acest proces, de sute de voluntari, sute de stagiari, de persoane care zi de zi vor munci la ceea ce înseamnă această Preşedinţie. Acum suntem o echipă mică, de câteva zeci de persoane, care lucrăm la acest proces şi cred că o facem într-o manieră dinamică", a afirmat el.

Negrescu a precizat că cele 250 de reuniuni includ summit-ul de la Sibiu, reuniunile ministeriale care vor avea loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, dar şi alte evenimente similare, care se vor desfăşura în ţară. "Palatul Parlamentului reprezintă o clădire care oferă din punct de vedere logistic tot ce înseamnă facilităţi pentru organizarea reuniunilor de nivel înalt. La Sibiu, de asemenea, avem locaţiile definite şi lucrăm cu autorităţile locale pentru a avea o reuniune de nivel înalt", a spus el.

În ce priveşte bugetul alocat reuniunii, el a arătat că România se încadrează în media bugetului european. "În ultimii zece ani, bugetul a variat între 60 de milioane de euro şi 171 de milioane de euro - bugetul Franţei. Polonia a avut un buget de 110 milioane, Preşedinţia bulgară a avut un buget de aproximativ 75 de milioane - spre 80 de milioane - şi cam în această logică ne aflăm şi noi. Dar în ultimul timp am reuşit să eficientizăm bugetul nostru, practic, făcând lucruri inedite. De exemplu, pentru logo. În loc să facem un mare concurs public, am organizat o competiţie dedicată tinerilor elevi şi studenţi", a explicat Negrescu.

El a menţionat că în prezent se poartă discuţii cu reprezentanţii aeroporturilor din Bucureşti şi din ţară pentru a face investiţiile necesare în vederea primirii participanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.