Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu anunță un succes important în cadrul Parlamentului European: Comisia Europeană va trimite o serie de solicitări Guvernului Cîțu

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, anunță că CE va trimite o ”scrisoare autorităților române prin care solicită garanții ferme privind lucrătorii români care pleacă la muncă în străinătate în contextul pandemiei”.

'Succes important! Comisia pentru Petiții a Parlamentului European a decis susținerea petiției pe care am inițiat-o privind respectarea drepturilor lucrătorilor români din Uniunea Europeană și continuarea investigației.

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să ancheteze în detaliu subiectul și va trimite o scrisoare autorităților române prin care solicită garanții ferme privind lucrătorii români care pleacă la muncă în străinătate în contextul pandemiei.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Petiția noastră, inițiată de PES activists Romania împreună cu Partidul Social Democrat și numeroase structuri asociative și sindicale, a fost semnată de circa 50.000 de persoane până la data depunerii, și alte zeci de mii ulterior, și prezintă în detaliu cele întâmplate la începutul pandemiei, expunând cazurile concrete de încălcări ale legislației și standardelor sociale și medicale europene privind lucrătorii români care pleacă la muncă în Uniunea Europeană.

În document se prezintă în detaliu abuzurile comise de Guvernul PNL, cu exemple și trimiteri directe incluzând elemente din raportul Comisiei speciale a Parlamentului, prin semnarea de acorduri bilaterale și suspendarea activității autorităților care se ocupau de inspecția și securitatea muncii, precum și problemele întâmpinate de lucrătorii români în ceea ce înseamnă condițiile de muncă, condițiile de deplasare, protecția sanitară sau nerespectarea drepturilor sociale de către angajatori.', a scris Victor Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.