Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu cere autorităților UE să creeze o bază de date europeană cu persoanele aflate în carantină și în izolare la domiciliu

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să intervină cu celeritate pentru a reduce riscul de contaminare a cadrelor medicale, prin măsuri active de protecție pentru personalul medical și crearea unei baze de date comune la nivel european.

„În contextul situației actuale generate de criza COVID-19 și a creșterii numărului de cetățeni europeni aflați în carantină și/ sau izolare la domiciliu, dar și a nevoii acute de protejare a celor aflați în prima linie a luptei cu noul coronavirus - medicii și întreg personalul medical, solicit Comisiei Europene să intervină cu celeritate pentru a reduce riscul de contaminare a cadrelor medicale prin măsuri active de protecție pentru personalul medical și crearea unei baze de date comune la nivel european”, a anunțat europarlamentarul român.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

Concret, Victor Negrescu propune centralizarea unei baze de date cu persoanele aflate în carantină și cele aflate în izolare la domiciliu în fiecare dintre statele membre, care să fie accesibilă personalului medical și de siguranță publică. În interpelarea sa către Comisia Europeană, eurodeputatul a cerut și un termen clar de realizare a acestui instrument pentru sprijinirea efortului medicilor.

De asemenea, europarlamentarul social-democrat a solicitat executivului comunitar măsuri active „pentru a proteja medicii și personalul medical cu echipamente medicale adecvate și pentru a asigura serviciile medicale necesare la nivelul fiecărui stat membru”.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

La finalul săptămânii trecute, eurodeputatul a solicitat, la cerere unor reprezentanți din domeniul medical, și Guvernului României realizarea unei astfel de baze de date naționale, care să reducă riscul de contaminare al medicilor din țara noastră, puternic expuși pericolului de îmbolnăvire în lipsa accesului la astfel de informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.