Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu (PSD): Ne dorim o Europă mai echitabilă şi mai socială, mai apropiată de cetăţeni, mai puţin birocratizată

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Partidul Social Democrat susţine declanşarea procedurilor de schimbare a tratatelor europene pentru a face Uniunea Europeană mai echitabilă şi mai socială, mai apropiată de cetăţeni, mai puţin birocratizată, afirmă europarlamentarul Victor Negrescu, potrivit agerpres.

"Parlamentul European a decis, săptămâna trecută, convocarea unei Convenţii pentru modificarea tratatelor europene, ca urmare a solicitării venite din partea cetăţenilor în cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei. Sprijinim schimbarea modului în care funcţionează Uniunea Europeană atât timp cât scopul este clar: ne dorim să clădim o Europă mai echitabilă şi mai socială, mai apropiată de cetăţeni, mai puţin birocratizată, care nu lasă niciun cetăţean şi nicio ţară în urmă. Aşa cum este subliniat şi în rezoluţia legislativului european, ne dorim instrumente şi mecanisme prin care Uniunea Europeană va putea cu adevărat să îi sprijine şi să îi protejeze pe europeni în mod constant, dar şi să acţioneze eficient în contextul unor crize economice, pandemii sau conflicte", a declarat preşedintele-coordonator PES activists România, Victor Negrescu.

El a făcut această precizare luni la conferinţa anuală de Ziua Europei, intitulată "Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă", organizată de PES activists România şi PSD.

În cadrul conferinţei, Evelyn Regner, vicepreşedinte al Parlamentului European, a subliniat, potrivit unui comunicat de presă, importanţa unei Europe care îi ajută pe cetăţeni şi pune în prim-plan egalitatea de şanse.

"Mesajul cetăţenilor a fost unul foarte clar: Uniunea Europeană trebuie să vorbească cu o singură voce. Îmi doresc, în viitor, o Europă în care echitatea, solidaritatea şi egalitatea să fie principii-cheie. De aceea, salut lansarea programului "Sprijin pentru România", susţinut de Partidul Social Democrat, prin intermediul căruia sunt combătute inegalităţile şi este sprijinită populaţia afectată de pandemie şi de războiul de la graniţă", a declarat Evelyn Regner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.