Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu - Situația din Marea Britanie, un test pentru Președinția României la Consiliul UE

MAE
Victor Negrescu

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat marți seara, pentru MEDIAFAX, că situația actuală din Marea Britanie reprezintă un test pentru președinția română la Consiliul UE și că România trebuie să demonstreze leadership.

”România trebuie să demonstreze leadership, să înţeleagă responsabilitatea pe care o are în acest moment în calitate de Președinție la Consiliul UE şi să poarte discuţii directe cu partenerii britanici şi cu liderii europeni. Țara noastră poate lucra cu toți acești actori pentru a propune acele soluții constructive în vederea asigurării protecției cetățenilor europeni. Ne aflăm în acel moment în care o Președinție la Consiliul UE poate avea o contribuție pozitivă. România are atuurile necesare pentru un astfel de rol”, a declarat Victor Negrescu.

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene a mai spus că românii trebuie să demonstreze consens național.

”Acum trebuie să acționăm unitar, să demonstrăm consens național, pentru a-i proteja pe cei aproximativ 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie, deoarece un scenariu no-deal înseamnă ca aceștia să nu mai beneficieze de drepturile pe care le aveau până în prezent. Mă refer aici la dreptul de reședință, dreptul de muncă sau avantajele oferite pentru studenți”, a mai afirmat Negrescu.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplicând criza politică.

În favoarea Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) au votat 202 membri ai Camerei Comunelor, iar 432 s-au pronunţat împotrivă, informează postul Sky News şi cotidianul The Guardian.

Premierul Theresa May avertizase că acest document reprezintă singura variantă de acord Brexit.

În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.