Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a contestat verdictul cu privire la teza sa de doctorat

ponta nervos

Fostul premier Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la teza sa de doctorat. Contestaţia a fost depusă joi, 14 iulie, a confirmat Ponta pentru stiripesurse.ro.

Consiliul General al CNATDCU a stabilit oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Raportul comisiei de experţi (anunţat în exclusivitate de stiripesurse.ro, AICI), prin care a fost constatat plagiatul, a fost aprobat de Consiliul General al CNATDCU, în şedinţa de joi, 30 iunie.

Vezi şi: Legea pensiilor s-a schimbat: Cine CÂȘTIGĂ din pensia anticipată și cum se CALCULEAZĂ

Victor Ponta a fost informat cu privire la concluzia CNATDCU şi a avut la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia. Contestaţia a fost depusă în ultima zi. O comisie va analiza contestaţia, iar dacă verdictul va fi menţinut, va fi sesizat ministrul Educaţiei, cu solicitarea de a emite un ordin de retragere a titlului de doctor.

Specialiştii care au verificat, în ultimele două luni, teza de doctorat a lui Victor Ponta spun că o treime din lucrare este plagiată. Comisia de lucru care a studiat teza de doctorat a lui Victor Ponta „a analizat că teza de doctorat nu respectă standardele cercetării științifice și propune retragerea titlului de doctor în drept”, se arată în raportul acesteia.

Din comisia de experţi care au întocmit raportul de plagiat au făcut parte Florin Streteanu, de la UBB Cluj, Valentin Constantin, de la Universitatea de Vest din Timişoara, şi Dan Claudiu Dănişor, de la Universitatea din Craiova.

În 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. Potrivit raportului Comisiei de Etică, "elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 de pagini" ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, "încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare".

Vezi şi: Erdogan rade TOT: O treime dintre generali şi guvernatori, ARESTAŢI sau DEMIŞI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.