Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta ar putea rămâne fără titlul de doctor - Curaj este cel care va decide

victor-Ponta-Plagiat

Universitatea din București a trimis luni, 29 februarie, ministerului Educației o solicitare prin care cere ministrului Adrian Curaj să anuleze Ordinul de Ministru prin care fostul premier a obținut titlul de doctor. Informația a fost făcută publică în exlusivitate de jurnalista Emilia Șercan pe pagina de Facebook.

”Dragi prieteni, îmi face o mare plăcere să vă anunț în exclusivitate ca Universitatea din București a trimis astăzi, din nou, Ministerului Educației dosarul care probează plagiatul lui Victor Ponta, împreună cu solicitarea adresată ministrului Educației Adrian Curaj de a se folosi de prerogativele pe care actuala lege a educației i le conferă pentru a anula Ordinul de Ministru prin care Victor Ponta a obținut titlul de doctor. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, și profesorul Marian Popescu, șeful Comisie de Etică a Universității din București, merită toată aprecierea pentru verticalitatea dovedită în privința cazurilor de plagiat”, scrie jurnalista.

Emilia Șercan crede că acesta este un test pentru ministrul Curaj.

”Acesta este un adevărat test pe care abia aștept să văd dacă ministrul Curaj îl va trece sau, din nou, se va eschiva și va invoca o pretinsă lipsă a unui cadru legal pentru a nu-i retrage titlul lui Victor Ponta, așa cum au facut toți miniștii Educației de la Liviu Pop încoace. În acest moment Legea Educației permite anularea titlului de doctor al oricărui plagiator prin emiterea unui Ordin de Ministru. Este practic, tot ceea ce trebuie să facă Adrian Curaj. Aș spune că este o simplă formalitate. Ministrul Curaj trebuie doar să respecte legea în vigoare și să o aplice cu celeritate. Sper din toată inima ca Universitatea din București să facă același lucru și cu dosarul lui Gabriel Oprea, pe care eu îl consider un test suprem pentru ministrul Curaj, în condițiile în care acesta este membru în Academia Naționala de Studii ale Securității înființată și patronată de Gabriel Oprea. ‪#‎doctorinimpostura‬ ‪#‎statulcapturat‬”, a mai scris jurnalista.

Încă din luna noiembrie și PoliticScan demara o campanie prin care îi cerea ministrului Curaj să îi retragă titlul de doctor fostului premier.

Citește și Campanie PoliticScan: Retrageți titlul de doctor domnului Victor Ponta!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.