Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: 'Asta chiar este o schimbare istorică'

victor ponta guvern

În Monitorul Oficial din dată de 20 iulie 2015 a fost publicată o ordonanţă ce modifică unele proceduri fiscale privind suspendarea executării silite, abrogând de asemenea obligaţia de a aplică ştampila pe documentele depuse la autorităţi. Premierul Victor Ponta semnalează pe Facebook ştirea despre modificările adoptate de Guvern, cu un scurt comentariu: "Asta chiar este o schimbare istorică!"

Ordonanţă mai elimină timbrarea certificatelor de atestare fiscală sau altor cereri depuse la autoritatea fiscală, pentru care ar fi fost necesară plata unei taxe de timbru. Nu valoarea timbrului a fost împovărătoare, cât mai ales deplasarea în alte locaţii pentru a le achiziţiona.

Un schimbare importantă vine în situaţia în care un operator economic a efectuat livrări de bunuri sau servicii către o instituţie publică, iar plata întârzie. Până acum, operatorul economic era obligat să plătească taxele şi impozitele aferente, chiar dacă bucurile sau serviciile nu erau plătite, în caz contrar fiind considerat datornic. Nouă ordonanţă elimină statulul de contribuabil cu obligaţii restante în acest caz.

Potrivit HotNews, din punctul de vedere al suspendării executării silite, când un contribuabil de află în această procedură, apare că noutate posibilitatea acestuia să solicite suspendarea executării silite, când prezintă organului fiscal o poliţa de asigurare a debitelor. În cazul contestaţiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creanţe fiscale, inclusiv pe timpul soluţionării acţiunii în contencios administrativ, executarea silită se suspendă sau nu începe pentru obligaţiile fiscale contestate dacă debitorul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garanţie/poliţa de asigurare de garanţie la nivelul obligaţiilor fiscale contestate şi neachitate la dată depunerii garanţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.