Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta avertizează: 'Putin e mai periculos ca niciodată'. Ce impact va avea războiul din Ucraina asupra economiei țării noastre

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, duminică, la România TV, despre războiul din Ucraina şi consecinţele pe care acest conflict îl vor avea asupra economiei României şi a statelor europene.

„Din păcate, nimeni nu era optimist că războiul s-a oprit. Erau oameni care au vorbit direct cu Putin. N-are nicio intenţie să se oprească. Ucraina a fost invitată la summitul de la Madrid, ceea ce înseamnă o escaladare. De suferit va suferi toată lumea. Doar doi câştigători sunt SUA şi China”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

„E cumplit ceea ce se întâmplă. Multă lume se aştepta ca Putin să ia Doneţk şi Lugansk. La un război ca acum 70 de ani nu se aştepta nimeni. Dacă mâine se opreşte războiul, poate în 20 de ani se va reface. Putin acum e genul de om care nu mai are nimic de pierdut. E mai periculos ca niciodată”, a mai fost fostul preşedinte PSD.

Ponta a mai spus că Vladimir Putin nu va opri acest „atac nebunesc”.

„Sunt convins că România şi nicio ţară NATO nu este în pericol. Ruşii n-au cum să se bată cu NATO. Nu va ataca Putin niciun centimetru din România. Nu ştim ce se va întâmpla cu Moldova. Dacă ia Odesa şi zona de sud, o să fim vecini”, a mai menţionat Ponta.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a vorbit despre crizele generate odată cu declanşarea războiului din Ucraina.

„Energia. Ţările se despart între cele care au de unde să aducă energia. Turcia nu încetează relaţiile cu Rusia. Sunt ţări care nu au soluţii, printre care şi România. Nimeni nu e dispus să dea României nici energie şi nici îngrăşăminte. Începe sezonul agricol şi România nu are îngrăşăminte”, a mai spus Victor Ponta.

Mai mult, liderul Pro România a avertizat că România va fi nevoită să recurgă din nou împrumuturi.

„Inflaţia este mult peste 10%. (…) Trebuie să dăm o mărire la pensie care e de fapt o compensare la inflaţie. Normal că vor creşte preţurile”, a mai spus Ponta.

În acest moment, fostul premier a subliniat că în acest moment „problema e cu siguranţa energetică, economică şi alimentară”.

„Autorităţile trebuie să vină cu un plan economic (…) Nu e loc de plan economic, pentru că toată lumea vorbim de război. Cu asta se acoperă problemele pentru care nu există soluţii”, a mai spus Ponta.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.