Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta BATE cu pumnul în masă și anunță că votează ÎMPOTRIVA OUG 40/2019: Cerem ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales de consilieri

Pro România va vota împotriva legii de aprobare a OUG 40/2019, reprezentanţii formaţiunii arătând că principala prevedere contestată face referire la modalitatea de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean.

Potrivit unui comunicat al Pro România, decizia a fost luată, luni, în cadrul Biroului Executiv al partidului.

Citește și: Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, luată cu ASALT de internauți NEMULȚUMIȚI după mesajul acestuia de 1 Decembrie

"Cerem ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales de consilieri. Altfel, rămânem în aceeaşi paradigmă a baroniadei, înlocuind doar oamenii PSD cu cei ai PNL. Mai mult, formula adoptată prin OUG 40/2019 creşte riscul neconsolidării unor majorităţi, lucru care ar duce la blocaje semnificative în activitatea instituţiei în relaţia cu cetăţenii", a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta, citat în comunicat.

De asemenea, Pro România susţine şi solicită Guvernului să ia toate măsurile pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi.

"Această modificare favorizează o mai mare implicare a alegătorilor în competiţiile electorale şi stimulează candidaţii şi partidele să vină cu oferte electorale relevante pentru comunităţile locale", arată sursa citată.

Pro România face referire la OUG 40/2019 care vizează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi statutul aleşilor locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.