Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ponta despre discuţiile private cu Elena Udrea

ponta zambeste

Elena Udrea a declarat ca in 2013 "a intervenit" la premierul Victor Ponta pentru ca acesta sa accepte nominalizarea Laurei Codruta Kovesi in functia de sef al DNA. Udrea sustine ca a discutat cu Ponta in biroul acestuia din blocul in care locuieste premierul.

Intrebat despre acest lucru, Victor Ponta NU A NEGAT O INTALNIRE CU ELENA UDREA in biroul acestuia ci doar faptul ca Elena Udrea nu a incercat sa-l influenteze in privinta sefei DNA.

"Ceea ce pot sa va asigur este ca nici dna Udrea, nici alte doamne sau domni nu m-au influentat in niciun fel, nici in sens pozitiv, nici in sens negativ, si nu au venit sa spuna de dna Kovesi ca e buna sau rea. Decizia s-a bazat pe faptul ca institutiile internationale cu care Romania colaboreaza, ma refer la CE in primul rand, mi-au transmis in discutii mai mult sau mai putin oficiale faptul ca e important pentru Romania sa aiba in furntea DNA o persoana cu credibilitate. Nu era vorba sa-mi placa mie", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa la Sinaia.

Reporter: - A incercat sa va influenteze?

Victor Ponta: - Nu, nu a incercat niciodata sa ma influenteze cu nimic dna Udrea

- Recunoasteti ca a avut loc aceasta intalnire?

Nu, nu, iertati-ma, eu ma vad cu toti oamenii politici, pentru ca asa e normal intr-o democratie, sa ai discutii cu toti oamenii politic, si prieteni si adversari, dar nu ma apuc sa povestesc pentru ca nu ar mai avea loc aceste intalniri. Referitor la dna Kovesi nu am discutat cu niciun alt om politic. Nu am discutat cu niciun om politic despre numirea procurorului sef la DNA. In rest, ce discutii am cu oamenii politici, nu vreau sa fac greseala sa va povestesc. Daca ma apuc sa va povestesc informal, cu dl Blaga, cu dna Gorghiu....

- Ne puteti spune, ne-ar interesa

Sunt convins, dar eu cred ca ar fi o greseala (...) Discutiile intre oameni politici, cata vreme nu privesc fapte ilegale, nu cred ca trebuie povestite.

- Indirect ne spuneti ca v-ati vazut cu dna Udrea

- Indirect va spun ca m-am vazut cu toti oamenii politici.

- Dna Udrea vorbeste de o intalnire cu dumneavoastra, in biroul din blocul dumneavoastra

- Repet, nu am discutat niciodata cu dna Udrea despre procurorul sef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.