Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, dezvăluire despre discuţia cu vicepreşedintele SUA

biden ponta

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că discuţia telefonică purtată cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden a avut ca teme principale Parteneriatul strategic cu SUA şi colaborarea inclusiv în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale. Premierul a mai făcut două dezvăluiri în acest context: nu a vorbit cu vicepreşedintele american despre corupţia din România, iar ministrul de Externe a vorbit ieri cu secretarul general al NATO.

"Am avut o discuţie cu domnul vicepreşedinte Biden. Tot ieri, domnul ministru Corlăţean a discutat cu noul secretar general al NATO, domnul Stoltenberg. Nu vă pot da detalii. Vă pot preciza faptul că am discutat despre Parteneriatul strategic şi despre colaborarea noastră, inclusiv în operaţiunile internaţionale, atât. Mai mult decât asta, desigur am vorbit în calitate de vicepreşedinte al CSAT, dar şi de prim-ministru, pentru că trebuie să avem în pregătirea bugetului pe 2015 toate alocările necesare ca România şi Forţele Armate Române să poată să-şi îndeplinească toate misiunile", a afirmat Ponta la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Premierul a adăugat că în contextul convorbirii telefonice cu Biden a reafirmat faptul că România îşi va îndeplini toate obligaţiile ca membru NATO. "Alte detalii, fiind vorba doar de lucruri confidenţiale, le discutăm doar la CSAT", a adăugat premierul.

Premierul a precizat că discuţia cu vicepreşedintele SUA nu a vizat aspecte legate de lupta anticorupţie, întrebat în acest sens. "Nu, nu a fost. Dacă ar fi fost, v-aş fi spus. Repet, am discutat despre Parteneriatul nostru strategic, în special despre Parteneriatul militar", a mai afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi: Vicepreşedintele SUA l-a sunat pe Victor Ponta. Despre ce au vorbit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.